columns Scootmobiel     . Bluetooth headset

  Ik had hierover al een stukje geschreven bij telefoon, maar wou hier toch een beetje uitgebreid op terug komen zonder technisch gelul natuurlijk, gewoon Jip en Janneke taal dus.
telefoonOmdat ik veel rond en vierkant rij, dus meer buiten ben dan binnen is het wel zo makkelijk om telefoon aan boord te hebben, dus heb ik een hoes gekocht zodat ik rustig in de regen kan blijven rijden.

Ik was toen met een draadje verbonden en dat was nou ook weer niet echt comfortabel. En als ik afstapte, dan wou ik wel eens dat draadje vergeten...

Nou ben ik geen weggooierig type en bewaar dingen, want wie weet. Ik was inmiddels er achter gekomen wat de nadelen zijn van een bluetooth headset en zeker als je bril-dragend bent. Want vaak hebben die headsets dikke haken die je om je oor moet doen en dat gaat pijn doen als je een bril hebt. Zonder haakje is de kans groot dat je hem snel verliest.
bluetoothEn er is nog een probleem... ze zijn windgevoelig. Dat wil zeggen dat als het een beetje waait, dat jou gesprekspartner 'geblaas' hoort en dat kan heel irritant zijn.

Gelukkig had ik nog een Sony-Ericsson liggen die een platte oorhaak heeft (zie foto hiernaast).
Ik ben gek op knutselen en zocht een aantal onderdelen bij elkaar en ben eens aan de slag gegaan.
Ik had een windkapje van een microfoon gehaald en deze om de headset gedaan en ik had nog een mooi koortje (bewaren he) die ik er aan vast maakte.

Ik ging met mijn scooter een stuk rijden en ging eens mensen lastig vallen met mijn nieuwe 'uitvinding'. Het resultaat was verbluffend, want ze hoorden wel het omgevingslawaai, maar niet de wind. En met het koordje om mijn nek kan ik hem ook niet meer kwijt raken.

Missie geslaagd!

let opMocht je nou Google maps willen gebruiken, dan heb je wel weer een probleem, want die doet het niet omdat het oortje alleen voor je telefoon is, dus ook muziek kan je vergeten.
Wil je toch Google maps gebruiken, dan zal je toch bedraad moeten zitten of een headset waar je zowel mee kan bellen als muziek luisteren. De muziek gaat dan vanzelf op pauze als je telefoon krijgt en gaat weer verder waar hij was als je klaar bent met bellen.

 

end
home
home