logo

Yoghurtmakers

    Yoghurt maken is leuk, lekker, gezond, ontspannend en puur. Natuurlijk zijn er altijd van die zeikerds die weer eens lekker negatief zijn over jou hobby en zeggen dat je een pak yoghurt zo in de super kan kopen. Deze groepering hoort hier dus niet thuis.
Maar yoghurt maken kan op heel veel manieren en ik zal er twee noemen (ik heb ze beide). De oven sla ik over, want heel veel ovens kunnen niet op 30 a 35 graden en het kost je kapitalen aan energie.

makerYoghurtmaker
Er zijn hele eenvoudige yoghurtmakers in de handel en een er van is de severin.
Een eenvoudig bakje met een deksel en 7 potjes. Melk in de potjes met iets yoghurt, hem aanzetten en 8 uurtjes wachten. Lekker simpel, hoef je ook niet te zeiken dat je geen tijd hebt om het te maken.
Ze zijn zelfs te koop met een tijdschakelaar, maar dat is een overbodige luxe en het maakt het alleen maar duurder.
Voordeel is dat als die 8 uur om zijn je de potjes zo in de koelkast kan zetten tot je ze nodig hebt.
Voordeel van deze is wel dat je hem totaal niet hoort, je kan zelfs een stofje horen vallen... of was het nou een veertje...
Hij is ook heel voordelig in aanschaf en op marktplaats waar ik hem vandaan heb, was hij maar 5 euro! En kreeg ik 5 potjes er extra bij.

drogerVoedseldroger
Tja... het klinkt inderdaad een beetje gek, maar ook in een voedseldroger kan je yoghurt maken. Je moet wel een kast hebben zoals hiernaast.
Deze heeft meer voordelen dan de yoghurtmaker van hierboven.
1. Je kan een veel grotere hoeveelheid yoghurt in één keer maken.
2. Je kan zelf de temperatuur instellen.
3. natuurlijk kan je er ook gewoon voedsel in drogen.

De voedseldroger heeft mijn voorkeur, want je kan er gewoon veel meer mee doen dan alleen yoghurt maken.
drogerEn wat ik helemaal een groot voordeel vind is dat je de temperatuur kan instellen. Dit is vooral handig als je verschillende soorten yoghurt wilt gaan maken. Ik smikkel nogal veel yoghurt, maar omdat ik steeds varianten maak, verveeld het nooit.
Normaal is de yoghurt wat dik en slijmerig, maar je kan de yoghurt ook zo dik maken, dat de lepel er gewoon in blijft staan en dat kan voor sommige recepten wel eens heel handig zijn. Dit heeft allemaal te maken met de temperatuur en tijd.
Er zijn zelfs yoghurtsoorten die niet op 30 a 35 graden gaan, maar op 40 graden. Maar ook koeler kan, zo'n 20 a 21 graden en dan is zo'n voedseldroger een uitkomst.

Zo'n voedseldroger hoeft helemaal niet duur te zijn, want Hendi heeft ze al vanaf 80 euro.

Oh ja... nog even een ander grapje... Als je veel brood bakt zoals ik, dan kan je de voedseldroger ook als rijskast gebruik voor je deeg.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home