logo

Mijn ouwe trouwe wasmachine

    Mensen kunnen gehecht raken aan hun machine. Een mooi voorbeeld is hoe sommige mannen met hun auto omgaan. Ze behandelen hun auto vaak nog beter dan hun eigen vrouw.
Maar huisvrouwen kunnen ook gehecht raken aan hun machines en dat is met mij precies zo. Na een aantal maanden dan weet je wat zijn kunnen is en wat zijn gebreken zijn en daar raak je vertrouwd mee.
Ik heb aardig wat keukenapparatuur en ik weet wat ze kunnen en wat hun gebreken zijn. Maar soms wil je die gebreken niet eens kennen en neem je het gewoon voor lief.

wasmachine Ik had een wasmachine van Zanussi en daar kon ik mee lezen en schrijven. Ik hoefde er niet naar om te kijken, hij deed gewoon wat hij moest doen.
Helaas moest ik na 26 jaar afscheid van hem nemen. Hij was te moe om nog verder te gaan. Nou wist ik ook wel dat 26 jaar heel uitzonderlijk is voor een wasmachine, maar toch viel het afscheid me zwaar. Zijn centrifuge had geen kracht meer en de was kwam er drijfnat uit.
Nou was deze machine gewoon lekker simpel… één knopje draaien in de juiste stand en aanzetten, dat was het.
Maar goed er moest een nieuwe komen en aangezien ik geen merkenjunk ben en gewoon het beste wil, kwam ik uit bij een Bosch die A+++ was. Ik had inmiddels een spoedcursus gevolgd als piloot van een Boeing, want die dingen kunnen tegenwoordig veel, heel veel en dan is een cursus wel op z’n plaats.
Alleen bleek dat de verkoper het mis had van het was geen A+++ maar een A. Dus minder zuinig en dat wilde ik niet. Ik let heel goed op het energieverbruik in huis, dus ook dat.
Nou was mijn Zanussi niet zuinig, geef ik eerlijk toe, maar als er dan een nieuwe moet komen, dan moet hij ook wel zuinig zijn.
De wasmachine werd opgehaald en er werd een Siemens neergezet die wel A+++ is. Nou is Bosch en Siemens één fabriek, dus qua merk doet het er niets onder. Ook moest ik iets bijbetalen, maar dat vond ik niet erg, als ie maar zuinig is.

Oké… Ik moet eerlijk toegeven dat deze dat deze veel meer kan dan mijn ouwe trouwe Zanussi. Zanussi was knoppie draaien en aanzetten klaar! Bij deze kan je de centrifuge instellen van 0 tot 1400 toeren, temperatuur instellen, je kan de was sneller doen, een eco-stand en hij roept me als ik klaar ben. Ook kan je hier veel meer verschillende soorten wasprogramma’s mee maken.
Wat ik wel een super groot voordeel vind is dat ik nu van 5 naar maar liefst 8 kilo was er in kan mikken.

Maar goed… Ik ben mijn ouwe trouwe vriendje Zanussi nu kwijt en moet weer vriendjes sluiten met Siemens.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home