logo

Vreet ze!

   

Altijd heb ik een allegaartje gehad in de keuken qua servies en bestek. Het was een beetje van dit en een beetje van dat, een compleet servies heb ik eigenlijk nooit gehad.
Maar daar komt gelukkig nu eens verandering in, eindelijk krijg ik nu een mooi compleet servies. En niet zo’n wat ik noem ‘truttig’ servies met bloemetjes motief, nee mooi strak servies en wel mat zwart. Borden, schalen, kommetjes, eierdopjes, bestek, alles is mat zwart. De reacties van de mensen zijn nogal verdeeld te noemen. De een vindt het alsof je aan het rouwen bent, de ander weer vind het wel mooi, de ander vind het weer erg somber en dan heb je ook nog een categorie die het wel heel erg chic vinden. Bij die laatste sluit ik me aan, want ik vind het zelf ook heel erg chic. Ook heb ik hele mooie donkergrijze servetten van katoen erbij gekocht en als kers op de taart een mooi donkerblauw tafelkleed.

Ook heb ik gelijk nieuwe glazen erbij gekocht. Niet van die Wibra glazen, nee… Hele mooie chique glazen voor de wijn, bier, borrel, champagne (die ik overigens zelf maak) en limonade.

Toen ik er foto’s van ging maken, zag ik dat er iets ontbrak, maar ik kon er eigenlijk niet achter komen wat het nou was.
Nou snuffel ik veel op internet en zat bij ‘bestek’ te snuffelen. Toen ineens zag ik het! Ik zag ineens wat ik vergeten was… Placemats! Ik had nog geen placemats. Dus ging ik op zoek naar mooie bijpassende placemats. Maar placemats intypen bij Startpage (ipv Google), kwam ik al snel op een muur terecht van wel duizenden verschillende placemats. Waar ik het meest van schrok waren de prijzen. Deze begonnen van 2,50 per stuk tot wel 76 euro per stuk!
Ik moest mijn zoekopdracht dus gaan filteren. Ik had wel een paar hele mooie voorbij zien vliegen en besloot te gaan zoeken op marmer, want dat vond ik schitterend op een donkerblauw tafelkleed en zwart servies. Ik vond een paar hele mooie, mooi grijs marmer look en kocht er gelijk vier voor 14 euro.
Mijn servies was nu compleet!

Grappige is dat mensen nu twee verschillende commentaren hebben. De eerste was van je bent alleen, dan ga je toch niet de tafel dekken?
Die kronkel krijg je niet uit het hoofd van de mensen, want waarom zou een vrijgezel niet de tafel dekken? Ik vind het zalig om mijn maaltje mooi op te dienen als in een restaurant en in de winter leuk met kaarslicht en dan rustig gaan eten. Ik hou er niet van met bordje op schoot en als een hond alles naar binnen schrokken, ik geniet van mijn eten. Dit doe ik ook met het ontbijt.
Tweede commentaar is over de afwas. Dit moet je dan ook allemaal afwassen! Nou weet ik dat mensen liever lui dan moe zijn en het liefst als ze hun eten naar binnen hebben geschrokt gelijk de hele zooi in de vuilnisbak willen gooien, want dan hoeven ze ook niet meer schoon te maken. Sommige kopen een afwasmachine. Ook al hebben ze maar 2 bordjes en wat bestek… in de afwasmachine.
Ik ga lekker rustig voor het aanrecht zitten en met een voldaan gevoel doe ik dan de afwas om daarna te genieten van een lekker bakkie koffie.

Ik weet het, ik weet het… Je hebt geen tijd voor deze onzin, je bent te moe, je hebt er geen zin in. Jij gaat liever als een stresskip door het leven en weet niet meer wat genieten van het eten is.

Voor die mensen zeg ik… Vreet ze he!

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home