logo

Thermometer

   

Ik maakte mij een beetje ongerust over mijn thermometer. Ik heb zo’n infrarood gevalletje die je in je oor moet proppen, de Beurer van rond de dertig euro. Hoe beroerd ik me ook voelde, hij gaf altijd zo rond de 36,3 aan en dat vond ik toch wel een beetje raar. Ik wist zeker dat hier iets niet goed zat.
Tot ik op de tv een test zag van de Consumentenbond die over de infrarood thermometers ging. En mijn ongerustheid bleek achteraf te kloppen, want uit tests bleek dat die dingen helemaal niet zo zuiver te zijn en kan de temperatuur nogal verschillen.

Als je zo’n ding in je oor gebruikt zijn er wat problemen die jou niet verteld worden.
In elk oor zit oorsmeer, dat is normaal, maar als je een beetje veel oorsmeer hebt dan blokkeert het de infrarood en krijg je een verkeerde temperatuur. Wat ook niet verteld wordt is dat je een beetje aan je oorlelletje moet trekken om de oorgang een beetje wijder te maken zodat de infrarood bij jou trommelvliezen kan komen.
Ook vertelde de Consumentenbond dat inwendig de temperatuur meten veel nauwkeuriger is.
Tja… niet iedereen vind het fijn om een staafje in zijn of haar onderste slokdarm te stoppen (ik zal geen grappen maken over degene die het wel lekker vinden!).
Met dat betreft hebben vrouwen een voordeel, want je kan hem ook voorin stoppen, iets minder bekend, maar er zijn vrouwen die gewend zijn om daar iets in te stoppen, dus waarom ook niet een thermometer! En dat is ook inwendig.

Achteraf bleek het te kloppen van de Consumentenbond, want mijn oor thermometer gaf weer eens 36,3 aan. Toen pakte ik de gewone thermometer die ik in het daarvoor bedoelde gaatje stopte en inderdaad ik had 37,6! Een verschil van 1,3 graden, dat is nogal wat.

Voortaan gebruik ik wel weer het ‘pretstokje’.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home