logo

Rust

   

Muziek
Soms is iets rustgevends goed voor je, even alleen zijn, even je lichaam resetten. Natuurlijk zijn er mensen die dat niet willen begrjpen... Haar eens zullen ze het wel begrijpen.
Op z'n tijd luister ik bijvoorbeeld graag naar New Age muziek. Heerlijke rustgevende muziek die mij weer even reset. Als ik me niet lekker voel of als ik een kut dag achter de rug heb. Het enige wat ik dan van andere mensen hoor is van wat heb jij voor slaap muziek aan staan?’
Ik doe niet aan meditaties, reiki's en en wat nog meer, nee... ik luister alleen naar die muziek om weer even lekker tot mezelf te komen.

Kleuren
Niet alleen geluid kunnen je rustig maken, maar ook kleuren. Je hebt van die kleuren waarbij je geljk lasogen krijgt! Van die hele felle kleuren die gewoon pijn aan je ogen doen. Sommige websites hebben dat ook, ook al wordt het de laatste tijd gelukkig een stuk minder.
Donkere kleuren geven je ook rust en daar kan ik zo bewijs van laten zien:
Ga eens in een hele donkere kamer zitten en ga eens een heel stuk van een witte website met zwarte letters lezen. Na een tijdje worden je ogen moe en gaan zelfs pijn doen. Ga nu eens naar een website zoals deze en ga eens een tijdje lezen Je merkt dat het veel minder vermoeiend is en ook een heel stuk prettiger leest.
Zorg dat jou slaapkamer goed donker is, geen sprankje licht mag er zjn, maar ook geen geluid, dus ook niet dat gesnurk of jou scheten latende partner. Je slaapt dan veel rustiger.

In het bos
Het is mij zelfs een paar keer overkomen dat ik 's zomers in het bos 's avonds in slaap ben gevallen en de volgende ochtend wakker werd door de vogeltjes, dat is het mooiste wakker worden trouwens.
Nu ik ouder ben geworden merk ik ook dat ik mjn spullen steeds meer en meer donker ga inkopen. Zwarte gordijnen, zodat binnen alles lekker donker wordt. Ik heb laatst ook zwarte borden, schalen en bestek gekocht. Maar dat deed ik expres. Niet alleen omdat het rustgevend is, maar ook is het mooier als je de ingrediënten er op doet, dat steekt veel meer af dan bij wit. Kijk maar eens naar mjn kook-foto's, meestal een zwarte achtergrond.
Natuurlijk is niet alles zwart, want dat is ook niet de bedoeling, maar even een rustmoment zoeken is heel erg goed en het reset jou gedachtes even.

Alleen vraag ik me wel eens af of de mensen nog wel weten wat rust is.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home