logo

Onbeschoft

    Het liep tegen de avond en ik was lekker in de weer om een heerlijk maaltje te maken. Dit keer stond er zelf gemaakte patat met komkommersalade op het menu. Een eenvoudig menu dus dit keer.

Opeens ging de bel en zo vrolijk als ik was deed ik open. Ik schrok me het apelazerus, want er stonden drie bomen van kerels voor me neus! Het waren kerels van handhaving. Volgens getuigen had ik een eind verderop illegaal afval gedumpt! En wel voor het politiebureau ook nog!? Ik probeerde ze duidelijk te maken dat ik zoiets niet doe, maar ze wilden me niet geloven.
Opeens schoot me in gedachten dat ze het gek vinden dat ze in elkaar gemept worden en eerlijk gezegd had ik daar nu ook wel zin in, maar tegen drie grote kerels begin ik niets, dus zette ik het uit mijn hoofd. En aangezien dat ik gehandicapt ben begin ik al helemaal niets, dus moest ik het maar bij gedachte laten.

eikelsZe gingen weer weg met de woorden dat ze de camerabeelden nog eens gingen bekijken. Ik zei dat ze dat moesten doen.
Ik vond het knap onbeschoft en asociaal dat drie bomen van kerels bij je komen, alsof je een topcrimineel bent. Ze hebben niets meer van zich laten horen en dat steekt me ook.

Maar ik begrijp nu ook waarom mensen een bloedhekel hebben aan de handhaving. Ik begrijp best dat ze soms nodig zijn, maar om gelijk met drie bomen van kerels te komen bij iemand die al niet goed te been is... Sorry, maar dan ga je bij mij veel te ver. Mijn maaltje heb ik laten staan... ik had geen trek meer.

De volgende dag zocht ik contact met de wijkagent om een klacht in te dienen tegen deze gasten en ook hij vond het ook niet echt netjes en een heel vreemd verhaal, want wie gaat er nou in Godsnaam afval dumpen voor het politiebureau!!!! Hij zou contact met ze opnemen.

Even later kreeg ik van de wijkagent te horen dat het wel iemand was in een scootmobiel, maar dat ik het zeker niet was, dat zag hij ook op de camerabeelden. En die getuige... die waren er helemaal niet! Dus logen die gasten ook nog eens en dat maakte mij helemaal woest.

Een paar dagen later was ik op het stadskantoor met iemand van de WMO aan het praten toen hij ineens naar me toe kwam. Hij wilde met mij praten.

Hier had ik dus totaal geen zin in! Ik was nog zo kwaad het liefst had ik hem iets aangedaan... niet dat je daar iets mee opschiet, maar het lucht wel op.
Maar degene waar ik mee sprak die zei ga maar even praten, doe het maar. Dus na het gesprek ben ik naar ze toe gegaan, want ze zitten ook in het stadskantoor en daar wachtte hij met zijn chef op me.

Ik gooide er alles uit wat ik er uit wilde gooien en dat was geef ik eerlijk toe niet even netjes, maar het luchtte me op.
Hij bood wel drie keer zijn excuus aan dat hij het totaal fout had gedaan en ook zijn chef vond dat dit niet echt goed was. Ook had hij gehoord dat ik een klacht bij de politie had ingediend. Toen ik hem duidelijk maakte dat hij ook nog een leugenaar was, want er waren helemaal geen getuige, was hij stil.

Maar na vele excuses van zowel hem als zijn chef ben ik toch overstag gegaan en hij beloofde het voortaan niet meer op deze manier te doen...

Laten we het hopen!

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home