logo

Mooi zwart

    bordnieuwIk geef eerlijk toe dat ik zuinig ben op mijn spullen en misschien in andermans ogen té zuinig. Maar als je honger hebt meegemaakt en geen ene cent had om bij wijze van spreken om je kont te krabben, dan ga je heel anders in het leven staan.

Niet dat ik zielig wil doen, absoluut niet, maar je leert dan hoe je zuinig moet leven en hoe je van een duppie een gulden kan maken. En... je leert ook zuinig met je spullen om te gaan.

Nieuw
Nou heb ik borden die ik al 26 jaar heb en die nu toch echt wel aan vervanging toe zijn, want er zijn stukken van af en er zitten barsten in (foto links boven), maar toch... toch heb ik er wel moeite mee om ze weg te doen.
Maar ik besloot toch maar om nieuwe te gaan kopen. En de reden was eigenlijk omdat ik van de woningbouw een nieuwe keuken krijg. Een nieuwe keuken, dus nieuw servies.

Mooi zwart
Maar ik wou iets moois hebben. Ik had wel iets in gedachte, maar of het werkelijkheid kon worden... want ik ben nogal gek op zwart. Zwart heeft iets mystiques, iets duisters, iets rustgevends, iets chic. En nog een groot voordeel... Ook al ben ik alleen, ik maak mijn bord altijd netjes op en vind het leuk extra garnituur er bij te doen. Net of je in een veel te veel Michelin sterren restaurant zit.

Nou heb ik geen restaurant. En een Michelin sterretje heb ik ook niet, dus maak ik mijn eigen restaurant met een sterretje home sterretje.
Maar na lang zoeken op internet vond ik wat ik wou hebben en ben over gegaan tot koop. Alles was mat zwart.

Dineren in mijn eigen sterretjehome restaurant.
Ik ken heel veel mensen die het eten op hun bord kwakken en het naar binnen schuiven. Maar dat gebeurd niet bij mij en ik dien alles netjes op, want het oog wil ook wat.
Maar na het eten wil ook graag koffie. En ook hier geldt dat het mooi, leuk en chic moet zijn. En net als in een heel veel sterretjes restaurant krijg je een glaasje met opgeklopte room er bij, dus heb ik heel goedkoop een stel mooie borrelglaasjes op de kop getikt.

Gezeik
En nu gaan een stel mensen zitten zeiken (ze hebben nu eenmaal niets beters te doen) van je moet het ook allemaal afwassen!
Ga jij maar lekker uit je trog eten, maar mijn eten smaakt veel lekkerder en daar heb ik heel graag een afwasje voor over!

Laat de nieuwe keuken maar komen!

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home