logo

Marktplaats

    Marktplaats heeft zijn mooie maar ook schaduwkanten. Je kan er mooie dingen vinden en je kan er flink opgelicht worden. Je kan voor iets veel te veel betalen, of soms ook gratis.
Helaas hebben ondernemers steeds meer en meer de overhand en dat maakt marktplaats steeds minder aantrekkelijker.
Je moet dus wel heel erg alert zijn van wie je het koopt en wat je koopt. Bij jou in de buurt zoeken is vaak de beste optie, want dan kan je het zelf ophalen. Het laten bezorgen heeft ook zijn duistere kanten op marktplaats en daar hoor je genoeg over.
Er zijn ook mensen die even met niets doen flink willen verdienen, moeten ze zelf weten hoor, maar ik trap er niet in. Als men iets verkoopt, dan ga ik altijd even op zoek naar de officiële prijs. Een leuk voorbeeld is het volgende: Ik zag op marktplaats 6 mini tajines van 7 cm in doorsnee en diegene wilde er 30 euro voor hebben. Nou ben ik gek op dit soort dingen, maar bij nader onderzoek kon ik ze online bij een winkel in België kopen voor 14 euro incluis het bezorgen! Natuurlijk is het zijn goed recht om er zoveel voor te vragen, want er zijn genoeg mensen die er wel in trappen, maar ik dus niet.

Ik heb toch aardig wat van marktplaats weggehaald. Zoals de Moulinex DJ756 G, een snij en rasp geval. Dat ding kost nieuw in de winkel rond de 50 euro en ik had er 5 euro voor betaald en ik kan je zeggen dat ik hem heel veel gebruik, want het is een verdomd handig klein dingetje.

schaalEen gouden tijd is zo rond begin december, want dan kan je het meeste vinden. Mensen krijgen dan kerstpakketten en daar zit dan vaak iets bij wat men eigenlijk niet wil hebben, of ze hebben er niets aan.
Sommige die willen in deze dure maand dan nog wat extra's verdienen en verkopen het dan op marktplaat, maar er zijn ook mensen die het op marktplaats zetten en het gewoon weggeven. Ik viel deze keer met mijn neus weer in de roomboter, want deze laguna blue-grey van Cosy & Trendy (zie foto) kon je gratis afhalen, niet 1 maar 2 stuks.
Aangezien mijn hele servies uit zwart-grijs bestaat, paste deze er zeker bij, dus was ik er als de kippen bij. En ik had geluk, want ik mocht het komen halen! Daar wordt ik dus heel erg blij van.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home