logo

Marktkooplui

    kraamMarktkooplieden hebben het moeilijk en dat is vaak ook duidelijk te merken.
Hier in Deventer wordt het steeds minder en minder op de markt, want ze kunnen het bijna niet meer betalen en mensen kopen het liever kant en klaar in de super.
Er zijn er al een paar die hebben het opgegeven en komen niet meer terug, want ze moeten er geld bij leggen.
Ik vind het wel jammer, want ik ga graag naar de markt en koop er ook regelmatig eten en andere dingen.
Maar zou het alleen aan de marktprijzen liggen, of zijn er kooplui zelf ook debet aan, want er zitten rotte appels tussen en daar bedoel ik marktkooplui mee.
De meeste zijn vriendelijk en aardig en daar kom ik dan graag bij terug, maar de laatste keren had ik een paar incidenten die nou niet echt leuk waren en waarvan ik zou zeggen, daar kom ik niet meer.

Wat was er aan de hand:
Ik doe vaak leuke uitvindingen en ben super blij als het slaagt. En dat geldt ook voor de volgende uitvinding.
Ik gebruik regelmatig de voedseldroger, maar de lades hebben nogal grote gaten. Als ik dan iets ga drogen wat nogal klein is, bijvoorbeeld gesnipperde uien, dan gaat het er doorheen.
Dus bedacht ik om er heel fijn vitrage er op te gaan leggen, daar kan de warme lucht doorheen en alles blijft op zijn plaats liggen.

Ik ging naar de markt om een metertje vitrage te halen en vond een kraam die dat had. De man reageerde nogal geprikkeld dat 'maar' een metertje wou kopen en ging toen iemand anders helpen!
Bij de volgende kraam vond ik ook een mooie vitrage die ik wel kon gebruiken, maar daar kon ik niet pinnen en ze vroegen maar liefst 10 euro per meter! Dat vond ik nogal veel en ik had geen zin om naar de pinautomaat te gaan, dus werd die man boos en reageerde nogal agressief.
Ik had totaal geen zin meer in die markt en wilde naar huis gaan. Ik zag nog een kraam met fijne vitrage, maar durfde er bijna niet meer heen te gaan.

Tot de marktman me vroeg wat ik zocht. Ik vertelde hem dat ik het bijna niet meer durfde te vragen waarom ik het nodig had.
Deze man was gelukkig wel heel begripvol en zei dat hij ook mensen had die het als zeef gebruikte (ook een goed idee!). Ik kocht gelijk twee meter bij hem, want met het zeven vond ik ook een gaaf idee. Ik ben dus niet de enige met goede ideeën.

Bij die anderen kom ik dus niet meer, maar dat zijn wel de rotte appels die je beter niet meer op de markt ziet, maar wel op die manier de markt naar de klote helpen.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home