logo

Leedvermaak

   

Er is geen beter vermaak dan leedvermaak, wordt er wel eens gezegd, maar daar ben ik het niet echt altijd mee eens en soms erger ik me er rot aan.

Dommigheid is iets anders. Sommige zijn zo dom bezig waarvan je je kan afvragen wat bezielt zo'n idioot eigenlijk. Youtube staat er vol mee. Mensen die zulke stomme dingen doen, waarvan je echt kan zeggen van je vraagt er om om bespot te worden. Ik zag bijvoorbeeld een keer iemand die met een crosfiets over een trapleuning ging. Hij kon voorlopig zijn apparaatje niet meer gebruiken. Of iemand gaat touwtje springen onder een glazen plafondlamp. Dit soort volk is niet alleen dom, maar gewoon gestoord!

Het wordt pas echt leuk als mensen op Youtube jou even gaan vertellen hoe iets werkt en totaal de mist in gaat! Dat is wel leuk leedvermaak! Nog leuker is het als het 'profs' zijn.

Ik was op zoek naar een broodbakmachine en omdat ik iemand ben die niet gelijk de eerste de beste gaat kopen, kijk ik altijd even rond. Meestal kom je dan toch weer op Youtube uit voor een demonstratie.
Iemand die brood bakt weet dat zout en gist niet bij elkaar kan en toch zie je dat veel op Youtube gebeuren. Het brood heeft dan meer weg van een baksteen, want het ziet er nou niet echt luchtig uit.
Maar het leukste is toch wel hoe ze het brood uit het broodblik moeten halen! Ik moest constant naar de wc rennen, want dit is wel heel erg komisch. Dat brood zit vast! Schudden, slaan, nog eens schudden, maar het brood geeft geen krimp!

Dan gaan ze zich bewapenen. Pakken een mes en gaan dan langs de zijkanten. Iets wat heel goed is voor de anti-aanbaklaag! Maar uiteindelijk komt het brood er uit door afkoeling. Maar dan zijn ze er nog niet!
Nu is het brood er wel uit, maar nu moet de deeghaak er nog uit het brood die er lekker diep in zit en die laat zich ook niet snel kennen!

Heel voorzichtig proberen ze die deeghaak er uit te pielen, maar die is eigenwijs en blijft lekker zitten. Nu komt het punt dat mensen boos gaan worden en dan wordt het nog veel leuker! Zowat het hele brood wordt nu gesloopt om die deeghaak er uit te krijgen.
Nog leuker is het als vrouw-lief er bij staat die dan doodleuk zegt... 'Ach... Je kan nog altijd de eendjes voeren!!!'

De bbm krijgt dan een nieuwe uitvoering in de vorm van een Boeing 747 en vliegt door de keuken heen en manlief is zwaar oververhit!

Deze mensen hebben totaal geen ervaring met de bbm, want het is veel simpeler dan men eigenlijk denkt.
Het staat op internet en het staat hier ook op de site. Je moet gewoon na de laatste kneding met een natte hand even de deeghaak er uit halen.
Het brood gaat niet alleen makkelijk uit het blik als het klaar is, maar er blijft ook maar een klein gaatje over.

Simpel toch? Maar wel leuk die filmpjes!

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home