logo

Kookboeken

   

Mijn grootste hobby is koken en dat zal je misschien niet ontgaan zijn, aangezien ik hier een hele grote kooksite heb.
En ik ben gek op oude kookboeken, want daar staan nog (h)eerlijke recepten in die ik dan even een beetje verander, aanpas op deze tijd en op de site neer zet.

Vandaag, eind augustus, ging ik met de scootmobiel eens lekker bij de IJssel zitten zonnen. Maar om bij de IJssel te komen moet ik altijd eerst door de stad en daar hoorde ik in een smal straatje accordeonmuziek. Er was een klein rommelmarktje en al snel gingen mijn ogen richting een boekenkraam. Geen één kraampje intreseerde me nog... alleen die boekenkraam.

Ik had pech, want er zat geen kookboek tussen. De verkoper vroeg wat ik zocht en ietwat schuchter kwam 'oude kookboeken' er uit. Hij rommelde wat in de dozen die achter hem stonden en kwam met een stapeltje oude kookboeken tevoorschijn.

Mijn hart ging als een fanfarekorps te keer en ik wilde heel graag die hele stapel hebben, want ik zag dat het kookboeken waren van rond 1900! Probleem was alleen dat ik maar 10 euro bij me had en ik verwachtte dat hij er veel meer voor wou hebben.

'Hoeveel wil je er voor hebben, want ik kan helaas niet de hele stapel kopen, heb niet zoveel geld bij me.' 'Hoeveel heb je bij je?' Ik liet hem mijn portomonee zien waar die 10 euro in zat.
'Geef maar die 10. Ik zie dat ik je er heel blij mee maak.' 'Dat zeker!' Ik bedankte hem uitbundig en wilde mijn weg naar de IJssel vervolgen toen ik zag dat zijn vrouw bij hem kwam staan. 'Ben je gek geworden! Die boeken zijn veel meer waard.' 'Kijk nou eens goed hoe blij ze er mee is en dat is mij veel meer waard!'

Vol trots reed ik naar de IJssel waar ik lekker in het zonnetje de 'nieuwe' buit ging bekijken.

Zwezerik met gehakt.... Grutjespap... Dat zie je nu niet meer....

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home