logo

In de zeik genomen

    Mag ik u even flink in de zeik nemen? Ja graag!
Mensen worden bewust of onbewust, nog erger... we geloven de industrie.

Super goor!
Ik had een tijd geleden bij de keuringsdienst van waarde, een tv-programma, iets gezien waarvan ik totaal over mijn nek ging!
Dit ging over broodverbeteraars. Het blijkt dat mensenhaar wordt gebruikt voor broodverbeteraars (klik hier om het te zien)!
Wat ben ik blij dat ik altijd mijn eigen brood bak. Het meel haal ik van de molenaar en ook de gist, dus ik weet wat er in mijn brood gaat. Maar dit vond ik toch wel heel erg goor. Eet smakelijk!

Niet aanwezig
vlaNog zo'n hele leuke is toch wel de vanillevla. Ik moet toegeven dat ik de smaak wel aardig vind, maar na nader onderzoek keek ik toch wel even vreemd op.
Laten we beginnen bij de kleur. Vanillevla is geel zeggen ze. Wie dat bedacht heeft, heeft zeker een witte stok met rode strepen!
Vanillevla is niet geel, maar creme. Maar dat komt door de eieren wordt er dan gezegd. En dat geloven we? Ik niet dus, want een wordt nooit zo geel als van de vanillevla. En het wordt wel een hele dure vla, want je hebt nogal wat nodig. Dus gebruiken ze kleurstoffen.
Ik heb zelf al tig keren vanillevla gemaakt (zie foto) en alleen een blinde ziet dat het knal geel is!
Maar kwalijker wordt het dat er vanillevla op staat, terwijl er helemaal geen vanille in zit, het heeft er zelfs niet eens naast gelegen! Er zit 0,0% vanille in.
Ohw ja.. vanille is overigens zwart en die zie je totaal niet in de vla. Er waren slimmerikken geweest die hadden heel fijn gemalen koffie er in gedaan, maar die zijn teruggevloten door de keuringsdienst.
Als je echte, maar dan ook echte vanillevla wilt hebben betaal je zeker vijf keer meer, want vanille is duur.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home