logo

Heel goor

    Ik snuffel graag op marktplaats om te kijken of er iets van mijn gading bij zit. Omdat ik niet zo goed ter been ben is het vaak een hopeloze zaak om naar een vlooien - rommel - brocante markt te gaan, dus is marktplaats voor mij een ultieme snuffel plaats. Ik zoek dan vaak in de buurt van waar ik woon, zodat ik het dan ook kan ophalen.

En ik moet zeggen dat er voor mij vaak wel juweeltjes tussen zitten, want zo heb ik ook een mini donut maker gekocht voor maar vijf euro, helemaal nieuw.
Helaas gaat ook marktplaats behoorlijk achteruit, want er zitten steeds meer en meer handelaren op en dat maakt het zeker minder leuk.

pispotMijn favoriete zoekertje is natuurlijk keukenspullen en dat is natuurlijk niet zo gek, want ik ben gek op knutselen met eten. Er is wel iets wat me vaak doet verbazen en misselijk doen worden en dat is dat sommige dingen niet eens schoongemaakt worden!
Pannen met aangekoekte etensresten of een koelkast die te goor is om aan te pakken.
Ik zag nog een frituurpan te koop staan, een elektrische, waar het aangekoekte vet nog aan zat en daar wilde ze maar liefst veertig euro voor hebben. Zullen die mensen zich nou nooit schamen om zoiets op marktplaats te zetten? Ik heb zelfs een keer gezien dat iemand een wc-pot aanbood die gebruikt was en… je weet wel.

Inmiddels heb ik geleerd om ondertussen niet te gaan eten als ik op marktplaats kijk. Dit lijkt me niet zo goed voor mijn maaginhoud!
Nou ben ik wel wat gewend, want ik kom uit Amsterdam en daar hadden we het Waterlooplein. Dat was vijftig jaar geleden ook een soort marktplaats en van hygiëne had men nooit gehoord toen. Je kon zelfs kunstgebitten kopen die daar gewoon op de grond lagen!!! Dat hoef je nu niet meer te doen. Dus ik ben wel wat gewent. Maar dat dat nu nog steeds gebeurd in deze moderne tijd had ik toch niet verwacht. Ik snap niet dat je je niet schaamt om zoiets te verkopen.

Over verkopen gesproken… ze hebben weer iets om de prijs even flink op te schroeven… ouwe troep of rommel noemen ze tegenwoordig brocante, want dat bekt lekker. Als je naar de vertaling kijkt betekent het gewoon rommel.
Maar dit keer vond ik niets van mijn gading, volgende keer beter zou ik zeggen.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home