logo

Hoezo fout?

    Is het jou wel eens opgevallen dat sommige producten een nogal foute naam hebben? Ik zal je hier een paar voorbeelden geven
staafblender
Staafblender
Een staafmixer bestaat niet. Ooit wel eens een staafmixer gezien? Dacht het niet. Een mixer die mixt de hele boel lekker door elkaar voor bijvoorbeeld cakebeslag.
Een blender vernietigd de hele zooi en maakt er een lekkere puree van zoals bij sausjes.
Een staafblender doet dat ook. Hij vernietigd bijvoorbeeld jou gekookte appels om er een moes van te maken, of hij maakt jou champignonsoep tot een lekker smeuïg soepje. Maar mixen doet hij voor geen meter!

slowSlowcooker?
Omdat de Amerikanen en Engelsen het woord garen niet kennen, is de naam slowcooker geboren.
Zouden we het in het Nederlands gaan zeggen, dan is het een langzaamgaarder!? Want hij kookt namelijk niet. Koken doe je pas bij 100 graden en dat doet deze niet.
Maar om het nu een langzaamgaarder te noemen, dat klinkt niet echt lekker, dus nemen we het Engelse woord maar over en noemen we het gewoon een slowcooker. Maar het kan je wel op een dwaalspoor zetten.
Een slowcooker is trouwens niet nieuw, want het is de opvolger van het alom bekende petroleumstel die jou oma en misschien je mamma gebruikte om iets heel langzaam te garen zoals draadjesvlees, hachee of snert.

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home