logo

Je moet eerljk zijn (of toch niet)

   

Mensen willen altijd dat je eerlijk bent, maar ze kunnen niet tegen de waarheid en dat heb ik inmiddels vaak genoeg ondervonden.

Ik heb een paar kennissen... tenminste ik had een paar kennissen waar ik aardig mee overweg kon, hun niet zo met mij, maar je kan ook niet iedereen lief hebben nietwaar? Deze kennissen zijn nogal gelovig, iets waar ik een hekel aan heb, niet dat ze gelovig zijn maar tegen het geloof zelf.
Maar die kennissen vroegen een keer of ik wou bljven eten. Ik moest even goed nadenken om een antwoord te geven, want ik weet wat hun ritueel is. Maar ik zou me dit keer even inhouden en zei Ja. Eigenlijk had ik er al spijt van dat ik ja had gezegd, maar oke.
En ja hoor... Eenmaal aan tafel kwam die bijbel voor de dag zo vlak voor het eten. En niet een klein stukje werd er voorgelezen, maar volgens mij de halve bijbel! En toen moest er ook nog even gebeden worden! Eindelijk konden we onze buiken vullen.
Onder het smikkelen vroeg de gastvrouw of ik nooit bid voor het eten. 'Nee. Ik kan koken!’ Dit bleek dus een totaal fout antwoord te zijn, want ze waren geljk boos.

Mensen willen graag datje eerljk bent en de waarheid verteld en ik begreep eigenlijk niet wat ze er eigenlijk mee bedoelen... tot voor kort...

Kennissen kregen een baby. En ik mocht dat kind komen bekijken. Het kind, een meisje, werd Maria genoemd, naar de heilige Maria de maagd.
Ik dacht wacht maar een paar jaartjes, dan zal er niet veel meer over blijven van die maagd!

Dat kind lag in een wiegje een beetje te spelen met een fopspeen. Ik aanschouwde dat gedrocht en zei beleeft maar eerlijk: 'Jesus! Wat een leljk kind zeg! Lijkt haar moeder wel! Ik was dus gelijk niet meer welkom.

Tja... ze willen datje eerljk bent, maar tegen de waarheid kunnen ze niet tegen!

   

end

| Designed by topcuisine.nl
terug
home