logo

maaltijd Maaltijd - wok     . Zuurkool Elzasser

2 kg voorgekookte zuurkool

wat jeneverbessen

3 el reuzel

2 glazen Riesling
(droge, witte wijn uit de elzas)

peper

700 gr gerookt spek

1 gerookt varkenskrabbetje

1 halfgezouten hammetje

1 rookworst

8 knakworstjes

 

Verhit de reuzel in de wok op stand 5. Voeg de zuurkool en de jeneverbessen toe en verwarm dit op stand 3. Licht de zuurkool hiertoe zo nu en dan voorzichtig op met een vork. Schenk er de witte wijn bij en voeg peper naar smaak toe.

Plaats het spek, het krabbetje en de ham in het midden, ineen kuiltje in de zuurkool.
Zet het deksel op de wok en laat het gerecht zo 3 uur sudderen op stand 3. Voeg vervolgens de rookworst toe. Voeg de knakworstjes pas een kwartier voor het einde van de kooktijd toe.

end
 
home
home