logo

maaltijd Maaltijd     . Risotto met kip en champignons

300 gr gaar gekookte kipfilets

100 gr boter

4 middelgrote uien

250 gr langkorrelrijst

200 gr champignons

100 ml droge witte wijn

400 ml kippenbouillon

80 gr parmezaanse kaas

pezo

 

De uien schillen en fijnsnijden. De kipfilets in zeer kleine blokjes snijden. De wok op stand 5 zetten en hierin de boter laten smelten.
De gesnipperde uien toevoegen en deze gedurende ca. 3 min. fruiten.

De ongekookte rijst toevoegen en blijven roeren tot de korrels transparant zijn geworden. Vervolgens de champignons en tenslotte de wijn bij het geheel voegen. De wok op stand 5 laten staan, deksel op de pan doen en wachten tot al het vocht is opgenomen.
Vervolgens de kipblokjes door de rijst roeren.

De wijn geleidelijk aan bij het geheel schenken en op smaak brengen met zout en peper. De wok op stand 3 zetten en het gerecht 15 tot 20 min. zachtjes laten koken. Aan het einde van de kooktijd de parmezaanse kaas door de risotto roeren en direct serveren.

end
 
home
home