logo

maaltijd Maaltijd     . Sipelstamp of sipelpomp

1 kg kruimige aardappelen

6 grote uien

100 ml volle melk

gezouten roomboter

250 gr friese kruidnagelkaas

pezo

 

Friezen mogen dan een apart volkje zijn, maar ze hebben wel heerlijke gerechten. Dit is er een van. Ik eet dit niet... ik vr.... het!
Als je het maakt, zorg dan wel dat je even een paar dagen in zeer luchtig vertrek bent, want ik ben niet verantwoordelijk als men in coma ligt van de enorme stank na dit voortreffelijke maal.

Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Doe de aardappelen in een grote pan met water.
Pel de uien en snijd in ringen. Bak de uienringen met zout glazig in wat boter in de koekenpan.
Doe de uien bij de aardappel met een snuffie zout en kook in 15 tot 20 minuten beetgaar.
Giet de aardappelen en de ui af en stamp ze tot een puree. Roer dan de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met pezo.
Rasp de friese kruidnagelkaas met de grove rasp en roer de kaas voorzichtig door de stamppot.

Eet smakelijk en heel veel sterkte!

end
 
home
home