logo

maaltijd Maaltijd     . Rösti schotel

Zak Rösti snippers (500gram)

Blikje Ananasblokjes

Pot sperziebonen

Blikje Smac

Paprika

Kerrie

3 Plakken ham van 100 gr per stuk

3 Eieren

Grote ui

Boter

Kruiden

 

Zet de Ananas ruim van te voren in de koelkast
Snipper de ui en snij de smac en de Ham in reepjes van ongeveer 3cm lang.
Zet de grote koekenpan op het vuur en doe de boter in de pan.
Voeg de gesnipperde ui toe als de boter bruin begint te worden.
Als de gesnipperde uitjes beginnen te fruiten de gehele zak Rösti toevoegen, kruiden naar smaak toevoegen (wees niet te zuinig) en zet de sperziebonen op vuur en breng die aan de kook.

Zet de gewone koekenpan op het vuur met wat boter, als de boter bruin begint te worden de ham en Smac toevoegen, kruiden naar smaak toevoegen (wees niet te zuinig)

De Rösti, ham en smac regelmatig omroeren om aanbakken te voorkomen, als de ham/smac aardig warm/bruin zijn de 3 eieren toevoegen en samen oprullen, als de eieren/ham/smac goed zijn doorgebakken voeg je de gehele inhoud toe aan de pan waarin de Rösti zich bevind, giet de Haricots sperziebonen af en voeg deze toe aan de pan met de Rösti/ham/smac en halveer eerst een beetje de sperziebonen met de spatel, nog circa 5 minuten doorbakken en af en toe goed omscheppen.

Haal de Ananas uit de koelkast en serveer die bij de Rösti schotel als verfrissing…..

end
 
home
home