logo

maaltijd Maaltijd     . Komkommerfeest

1 komkommer

3 el mayonaise

6 middelgrote aardappelen

1 el fijne suiker

1 blikje doperwtjes

pezo

 

Dit maak ik veel op warme zomerse dagen. Lekker fris en heel makkelijk.
Maak de komkommer schoon en schil hem. Neem een middelfijne rasp en rasp de komkommer in een kom. Doe daar de mayonaise en suiker doorheen, roer dit goed door elkaar en zet het in de koelkast. Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout 20 minuten tot ze goed gaar zijn, giet ze af en laat ze afkoelen.

Als de aardappelen afgekoelt zijn doe deze dan in de kom waar ook de komkommer in zit en stamp ze fijn (niet met mixer of zo'n staafkanon!) en roer dat goed door elkaar. Laat de doperwtjes uit blik uitlekken en doe ze bij de aardappelen-komkommer (dus niet koken).
Doe er wat peper doorheen en laat het geheel nog even een uurtje in de koelkast staan.

end
 
home
home