logo

maaltijd Maaltijd     . Goulash

850 gr rundvlees, in blokjes

200 gr uien, klein gesneden

1 rode paprika, in reepjes

1 groene paprika, in reepjes

1 blikje tomatenpuree

250 ml vleesbouillon

50 gr boter

1 teentje knoflook, fijn gehakt

1 el bloem

1 el paprikapoeder

1 mespuntje cayennepeper

1 mespuntje gemalen komijn

125 ml zure room

 

Verhit de boter in een zware pan. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Doe er de gesneden uien bij en roerbak die ongeveer 3 minuten mee.

Doe dan de paprika erbij. Die is zachter dan de ui en moet daardoor korter bakken. Bak de paprika 3 minuten mee.
Schep de komijn, cayennepeper, paprikapoeder, zout, peper, tomatenpuree en bloem in de pan. Roer alles goed door.
Giet in delen de bouillon erbij. Voorkom dat er klonten ontstaan door voortdurend te blijven roeren. Knijp het teentje knoflook boven de pan uit en laat alles 2 uur op laag vuur staan.

Voeg tussendoor water toe als de goulash te dik wordt. Neem de pan na twee uur van het vuur en roer de zure room erdoor.

end
 
home
home