logo

maaltijd Maaltijd     . Chili snel gemaakt

1 el kokosolie

1 ui, fijngehakt

2 tn knoflook, geperst

300 gr rundergehakt

2 el komijn

Keltisch zeezout

2 paprika's, zonder zaadlijst en in blokjes

1-3 tl gedroogde chili vlokken, naar smaak

200 gr wilde spinazie

1/2 avocado, in schijfjes

zwarte olijven voor de garnering

 

Heb je niet veel tijd? Hier een recept hoe je snel chili kan maken en je kan het zo pikant maken zoals je zelf wilt. Ik persoonlijk hou niet van pikant eten, dus voor mij zo min mogelijk en deze chili staat binnen een kwartier op tafel. Deze chili is zonder bonen, maar wel vol van smaak.

De ingredienten zijn lekker grof gesneden, waardoor deze chili nog sneller klaar is en een lekker robuust uiterlijk krijgt.
Verhit de kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg het gehakt, komijn en zout toe en bak het gehakt rul en bruin. Bak daarna de paprika's even mee en voeg tot slot de tomaten toe. Afhankelijk van hoe pittig je de chili wilt, voeg je 1 tot 3 tl gedroogde chilivlokken toe.
Verdeel de spinazie over twee bordjes en schep de chili er bovenop.
Garneer met de avocado en eventueel olijven.

end
 
home
home