logo

maaltijd Maaltijd - wok     . Aardappelragout

400 gr aardappelen

200 gr ongezouten spek

200 gr groene boontjes

2 dikke gepelde vleestomaten

200 ml groentebouillon

pezo

laurier

 

Toen ik dit recept van een goede vriend kreeg was mijn nieuwsgierigheid al snel gewekt, want ik vond het er wel heel smakelijk uit zien.
Alleen miste ik iets... Wat weet ik nog steeds niet... misschien kom ik er nog wel achter.

Schil en snij de vastkokende aardappelen in blokjes, en bak de spek in reepjes aan in de wok zonder vetstof. Voeg de aardappelblokjes bij en roerbak een paar minuten. Voeg de groene boontjes en de gepelde vleestomaten in grove stukken bij.
Overgiet alles met de groentebouillon, kruid naar smaak met pezo en laurier, en voeg eventueel ook 1 a 2 el azijn bij.
Laat zachtjes stoven tot de groenten goed gaar zijn.

end
 
home
home