foto html - css     . Site bouwen

Een website bouw je niet zomaar even. Er zijn mensen die een kant en klare site (template) ergens vandaan plukken, maar als daar iets mis gaat... hebben ze een probleem, want ze weten niet hoe dat ding in elkaar zit. Zelf maken is zowiezo beter en het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.
Ik ben de 60 gepasseert, heb nooit school gehad en heb deze site geheel zelf gebouwd en die bestaat alleen maar uit html en css. En nu nog leer ik dingen er bij, vandaar je het hier ook wel eens ziet veranderen.

Externe css
Het gebruik van css is een echt toppertje en zeker een externe css. Als je een site hebt met een paar pagina's, dan kan je ook een interne css gebruiken, maar met een hele grote site is een externe css is het een geweldige uitvinding. Stel dat je de achtergrond wilt veranderen van wit naar donkerblauw, dan moet je alle sites aflopen om het te kunnen veranderen. Met een externe css doe je dat eenmalig en gelijk alles is in één keer veranderd.

Kleuren
Kleuren is één van de moeilijkste dingen van een website. Ik zie wel eens van die websites waarvan je gelijk 'lasogen' krijgt. Jij kan dat wel heel mooi vinden, maar je bezoekers gaan weg.

end
terug
home