foto html - css     . Cliparts - Achtergrondfoto

Een foto als achtergrond gebruiken kan je beter niet doen en wel om de volgende redenen: Iedereen heeft een andere schermresolutie, bijvoorbeeld de een heeft 1024x768 de ander weer 1600x900 en ga zo maar door.
Nu kan je foto van bv 2000x1200 er op zetten, maar de laadtijd is heel erg groot én iemand die een scherm heeft van 1024x768 ziet er niet veel op. Maar je wilt toch een leuke achtergrond.

Dan neem je een onderwerp (of je maakt er zelf een) en laat de achtergrond doorzichtig. Dit kan je het best doen door hem op te slaan als een .png bestand, niet als een gif (.gif kan met cliparts heel lelijk worden). De tekening of zoals hier het logo hoeft helemaal niet zo groot te zijn, bv 600x600 is groot genoeg én het blijft ook lekker klein en klein is ook snel!

Wat dan ook een groot voordeel is, is dat je dan rustig je achtergrondkleur steeds kan veranderen en dat heeft geen invloed op je achtergrondplaatje.

Wil je net als hier een leuk plaatje hebben als achtergrond, dan kan je dit het best doen met CSS en gebruik je dit script:

body {
background-image: url(jouplaatje.png);
background-position: center;
background-repeat: no-repeat;
background-attachment: fixed;
background-color: #FFFF00;}

end
terug
home