logo

. Drank - slowcooker     . Glühwein

klok 2 uur   .   temp 1

1 kaneel stokje

5 kruidnagels

1 el suiker

citroenschil

700 ml rode wijn

250 ml port

500 ml water

 

Ik zal eerlijk bekennen, ik hou hier niet van, ik vind het niet lekker. Maar er zijn heel veel mensen die het wel lekker vinden en voor die zet ik het er op.

Verwarm de schaal van de slowcooker voor door de stand op hoog te zetten. Kook het water in een fluitketel of een waterkoker. Schenk het hete water in de aardewerken schaal. Doe daar het kaneelstokje en kruidnagels bij en roer het even door.
Voeg dan de rode wijn, port en suiker er bij en roer het weer. Doe de deksel op de slowcooker en zet deze nu op de lage stand.
Laat alles langzaam warm worden, dat duurt ongeveer 2 uur, laat vooral de deksel op de pan liggen.

Voor het nuttigen verwijder je het kaneelstokje en de kruidnagels en zet de slowcooker op de warmhoudstand om de Glühwein warm te houden.

end
 
home
home