columns Columns     . Fout en onbeschoft

 

Mijn computer was al zo’n twaalf jaar oud en het werd tijd dat er een nieuwe kwam. Hij werd traag en af en toe crashte hij. Opnieuw installeren had ik al geprobeerd, maar voor opstarten had hij bijna tien minuten nodig. Nou weet ik dat ik een sentimenteel oudje ben en niet snel afscheid van iets kan nemen, dus ook niet van de computer.
De jeugd heeft tegenwoordig zoiets van oh er zit een krasje op mijn telefoon, nou moet ik een nieuwe hebben!
Nee zo ben ik niet, ik ben iemand die gehecht raakt aan bepaalde spulletjes en helemaal dingen waar ik me dagen lekker mee heb kunnen vermaken.
Maar dat ik oud begin te worden, werd me nu ook weer eens heel duidelijk. Vroeger wist ik alles van computers en nu… nu ben ik een volslagen leek geworden. Niet dat ik dement wordt of ben, maar de techniek gaat nu zo snel, dat hou ik echt niet meer bij.

Ik moest dus op zoek naar een nieuwe computer en tegenwoordig heb je Windows 10. Nou ga ik niet naar de eerste de beste zaak en haal een nieuwe computer, nee ik kijk eens goed rond en vierkant.
Nou heb ik zowiezo een heel groot probleem, want dure elektronica koop ik liever niet online, ik ben daar te huiverig voor.
Nou had ik een leuke gevonden, een HP Pavilion, maar ik wou eens verder kijken. Helaas ging ik een enorme fout maken, een fout die ik niet snel zal vergeten.

Ik ging naar een grote elektronica winkel waar ze rode blouses dragen en de muziek zo hard aan hebben waarvan je kan denken dat het meer een winkel is voor mensen met een gehoorprobleem!
Maar daar verkopen ze ook computers. Een verkoper hielp me en die beveelde me een computer aan, maar die hadden ze niet in de zaak, die moest ik online kopen! Oké… Online… Terwijl ik duidelijk in het begin al had gezegd dat ik dat nou niet wilde.

Dus ging ik op zoek naar een andere, en het gekke was dat ik steeds weer op die HP Pavilion uit kwam! Deze kosten € 699 en dat is best veel geld. Tot mijn stomme verbazing was precies dezelfde te koop bij Office center voor maar € 640! Terwijl Office center (tegenwoordig ook voor particulieren) nou niet als goedkoop omschreven wordt. Hoe is het dan mogelijk dat hij overal
€ 60 duurder is. Dus mijn aankoop werd een feit, ik had dus een HP Pavilion aangeschaft.

Maar toen ik weer naar die grote elektronica winkel ging om te kijken naar een koffiemolen, want hier hebben ze maar 2 winkels die dat verkopen, alleen had de BCC het niet, was ik bij die roodbloesen niet meer welkom!

De verkoper was boos dat ik daar niet de computer had gekocht!
Nou regent het klachten over deze zaak, maar als ze zo met hun klanten omgaan… Vind ik wel heel erg fout en nog onbeschoft ook nog.

 

eind
home