columns Columns     . Moderne slavernij

 

Ik ben hobbykok en daar heb ik heel veel plezier in, lekker eten bereiden en met smaak opeten. Ook bedenk ik heel vaak zelf wat en als dat dan ook heel lekker smaakt... ben ik gelukkig en blij en als een kennis het lekker vind ben ik helemaal gelukkig en blij.

Kok zijn is een eer, want de kok maakt het eten en eten moet gewoon lekker zijn. Tegenwoordig zijn er van die tv programma's waar een kok iets laat zien hoe je het maakt..., althans die schijn maken ze dan. Een beetje van dit er in en een beetje van dat er in... Ja zo kan iedereen wel koken, maar vertel eens wát je er in gooit en hoeveel!

Waar ik me helemaal aan erger dat zijn die zogenaamde kookprogramma's waarin kandidaten een maaltijd moeten maken en dat dan de 'chef' het gaat proeven.
Dit is pure slavernij! De kandidaten worden zeer onderdanig behandeld alsof ze een stuk vuil zijn en dan moeten ze ook nog netjes blijven door te zeggen ja chef, nee chef, u heeft gelijk chef!
Bij de gedachtte van de negerslavernij geeft dit soort programma's mij de rillingen op het lijf.

Ik zag een keer dat iemand een leuke fantasie maaltijd had gemaakt en ik moet eerlijk toe geven, het zag er leuk uit. Dat meisje werd met de grond gelijk gemaakt door zo'n 'chef' zonder dat hij het eens proefde!
Mijn bloed begon gelijk al te koken en vond het jammer dat ik daar niet stond, want dan had ik hem even de les gelezen!
Nee dat soort programma's haat ik en vind het een pure vernedering voor de kandidaat. En nog erger... ik vind dit gewoon pure moderne slavernij!
Die 'chef' had zeker een opa in de familie die mee hielp met de slavernij en dat heeft hij nu ge-erft!

 

eind
home