columns Columns     . Levensbeëindiging

 

Ouderdom komt met gebreken zeggen ze altijd, maar dat is niet altijd waar. Ik ken genoeg mensen die oud zijn geworden zonder gebreken. Helaas ken ik ook mensen die zeiden van mijn leven is nu voltooid en nu stop ik er mee.
Dat is best wel hard als je iemand zoiets hoort zeggen. Maar ik kan ze wel begrijpen. Alleen die achterlijke regering werkt niet mee, dus doen ze het zelf maar, de ene wat slordiger dan de ander. Maar het is zijn of haar laatste wens en laatste wil, daar mag een ander niet over beslissen.
Ook zie je veel jongeren die er mee willen stoppen. Vaak omdat ze het zelf niet meer zien zitten, of dat ze het leven put vinden.
Gelijk wordt er een koekblik met psychiaters en hulpverleners opengetrokken, want zij zullen diegene wel even op andere gedachten brengen. Want tja… je bent nog zo jong, je hebt nog een heel leven voor je. Ze zullen je wel even bekeren eh op andere gedachten brengen en je lekker volproppen met allerlei medicatie, zodat je gelijk de hoofdrol kan krijgen in de film Zombie’s return!
Zo’n iemand gaat dan gewoon op de spoorrails liggen, een trauma voor de machinist. Maar wie is nou eigenlijk de schuldige. Wie is nou eigenlijk de schuldige van deze vreselijke daad…

Ik ben een heel groot voorstander van vrijwillige euthanasie. Bemoei je er niet mee. Ga ze ook niet proberen tegen te houden, want je krijgt er alleen maar meer ellende van.
Leg ze vredig op bed en laat ze lekker slapen. Als ze na vier keer zeggen ik wil, geef ze dan die rust.
Want je bespaart een hoop ellende en diegene wil het graag.

Natuurljik is het triest voor de nabestaande. Maar ooit zullen ze begrijpen dat dit zijn of haar laatste wens is.

 

eind
home