columns Columns     . Gezonder leven

 

Mensen zitten altijd aan je kop te zeiken van dat je gezonder moet leven terwijl ze zelf zich schuldig maken aan een ongezonde levensstijl.
Ik heb eens zo'n geitenwollensokkenfiguur eens lekker voor lu... paal gezet die ook zat te zeiken en preken over gezonder leven. Toen ik hem duidelijk maakte over zijn zogenaamde gezonde levensstijl met roken en autorijden! Tja... Dat mocht ik nou net niet zeggen, want... en dan krijg je een hele rij smoesjes te horen.

Het wordt nog vreemder dat mensen kritiek op jou koken gaan geven zodra je bijvoorbeeld minder zout gebruikt of minder suiker. Maar dat is toch niet lekker!!! Terwijl hier mensen zijn die smullen van mijn brood (veel minder zout) en mijn yoghurt (geen suiker).

Mensen zitten toch al zo vreemd in elkaar, want ze smikkelen heel graag een stuk taart met allerlei kleurstoffen, maar een brood met natuurlijke kleurstoffen... Dat mag niet! Dat is goor! Dat is vies!

Maar goed, ik ga gewoon verder met mijn gezonde levensstijl.
Wat me wel is opgevallen is dat ik sinds apparaten heb voor in de keuken, dat mijn eetlust ook anders gaat worden.
vroeger vond ik soep nooit lekker. Dat komt omdat ik veel bliksoep at en dat spul is verrot zout! Nu ik een Philips Cooker-blender heb, maak ik heel graag soep. Gewoon alles er rauw indonderen, ook de stukjes vlees en 20 minuten later staat de soep klaar. Soep die echt lang moet garen zoals snert, laat ik graag aan de slowcooker over, maar ik smikkel wel weer soep!
Van yoghurt kreeg ik altijd last van maagzuur, maar al een tijd maak ik het zelf en dat is niet zo zuur. Heel licht zuur, met een romige smaak.

Nog zo'n leuke... Vanillevla... Denk je nou echt dat je vanillevla eet? De vanille legt er alleen 3200 km verder. Ik zeg zeker niet dat het niet lekker is, maar de gele kleur zegt mij al genoeg, want ten eerste is vanille niet geel maar zwart en als je zelf vanillevla maakt is het creme kleurig.

Maar de spanning om het zelf te maken is al leuk en is het wel of niet lekker.

 

eind
home