columns Columns     . Uitwaaien

.

Er zijn mensen die het heerlijk vinden als het stormt lekker naar het strand te gaan even even gezandstraalt te worden. Lekker met je kop in de wind uitwaaien. Even alle zorgen en problemen aan de kant en heerlijk gaan met die banaan.
Daarna naar een strandtent een overheerlijke beker warme chocomelk met een laag(je)(!?) rum. Dat is genieten!

Ik heb dit ook wel eens gedaan en ik voelde me gewoon herboren en 's avonds als je dan thuis kwam, dat je dan gelijk ging douchen en naar bed, want ik was gewoon moe.
Natuurlijk zijn er altijd mensen die dit gestoord vinden, maar die mensen weten niet wat leven is. Deze mensen blijven liever met hun luie reet in de stoel zitten en lekker saai zitten te zijn.
Helaas kan ik niet meer naar het strand omdat het voor mij niet meer mogelijk is omdat mijn rug niet goed meer is en in een scootmobiel ben beland. Zowiezo is het niet echt goed voor de scootmobiel het strand op te gaan.
Dus zocht ik een alternatief. Gelukkig heb ik nog iets, wat heel veel mensen niet meer hebben en dat is een levendige fantasie en weet van iets negatiefs iets positiefs te maken en een alternatief te verzinnen.
Natuurlijk is het gevaarlijk om met een zware storm het bos in te gaan, dus dat doen we dan ook niet, maar we hebben hier wel de IJssel en deze kan met zware storm best onstuimig zijn.

Dus als ik hoor dat het lekker gaat stormen, dan zorg ik dat ik mijn 'pretpakket' klaar heb. Dit 'pretpakket' bestaat uit een stel boterhammen met lekker beleg (waar ik dus net trek in heb), stuk fruit en een isoleerkan met warme chocomelk (zonder rum, want ik moet rijden).

Vandaag 18 januari 2018 zou er windkracht 9 á 10 zijn en dan is het voor mij code groen, oftewel... JIPPYYYY!!!
Ik ga dan bij de IJssel staan en geniet van de heerlijke storm. Ik voel zelfs mijn scootmobiel heen en weer gaan door de harde wind.
Als het regent, dan heb ik een poncho die ook over de scootmobiel gaat, dus ik blijf droog en als het té hard gaat regenen, dan ga ik onder de brug staan.
En dan is het genieten geblazen. Boterhammetje en fruit smikkelen en een warme chocomelk.

Gestoord? Voor jou misschien wel, maar ik geniet voor 100%! Lekker even één zijn met de natuur, lekker even uitwaaien.

 

end
home
home