columns Columns     . Slapen met een slurfie 2

.

Bedritueel
Ik begrijp best dat het gevaarlijk is om apneu te hebben en zeker in zo'n hoge dosis van 84 keer per uur, dat is niet mis.
beademingIk heb nu zo'n beademingsapparaat met zo'n 'pilotenkapje'. Eerst had ik er een die alleen om de neus zat, maar dat werd een hel in bed! Want als je neus verstopt zit... Heb je een groot probleem.
Kortom... Je wordt steeds wakker omdat je niet echt kan ademen, dus kwam er een neus-mond-kap.

Nou is naar bed gaan iets van je effies lekker wassen, schoon slipje aan doen (of je slaapt lekker naakt) en dan lekker onder de wol... donsdek en lekker gaan slapen voorgoed verleden tijd.
Je gaat nu een heel bedritueel volgen. Oké, je gaat je lekker wassen, schoon slipje aan of lekker naakt, maar dan komt er nog een heel ritueel.
Want aan het beademingsapparaat zit ook een watertank (rechts van het apparaat). Want als ik weer wakker wordt, dan heb ik altijd een zeer droge mond en trot en die bevochtiger maakt het aangenamer.
dan zet je het masker op, die je dan weer door middel van een slang aan het apparaat koppelt, apparaat aan en dan pas kan je rustig liggen... dat is tenminste de bedoeling.
En in plaats van welterusten te zeggen... zeg je nu ready for take off!!!

Slapen?
Dan is het de bedoeling dat je gaat slapen. Maar met zo'n masker op en zo'n slang in/aan je nest kan je dat dus wel vergeten! De eerste nachten zijn een hel en voor je het in de gaten hebt, ben je een wrak.
Maar na een tijdje ben je aan dat ding gewend en dan ga je je veel beter voelen.
Helaas is die periode voor mij nog te kort. Nu slaap ik nog ongeveer 4 uurtjes, met soms een uitschietertje omdat ik doodmoe ben.

 

end
home
home