columns Columns     . Slapen met een slurfie 1

.

Al maanden was ik dood en doodmoe en ik was het lievelingetje van de farmaceutische industrie. De ene na de andere pillendoos werd open getrokken, de artsen waren er gul mee. Ik had het gevoel dat ze betaald werden door deze industrie zo in de trant van hoe meer je uitdeelt, des te meer punten krijg je. Maar door die vermoeidheid werd ik ook steeds sjaggereiniger en mensen in mijn omgeving wilde graag die lollige Ciska terug. En als dat zelfs de wijkagent dat tegen je gaat zeggen, dan weet je dat iets goed mis is.
Nou weet ik dat er artsen zijn die liever niet willen luisteren en uit ervaring weet ik ook dat ze heel slecht kunnen lezen.

Maar er kwam een dag dat ik mijn mond eens open trok en mensen die mij kennen weten dat dit door de kerk niet gewaardeerd word!
En ja hoor... men werd wakker en ik moest een slaaptest doen... Huh? Je word dan een soort zuil die volgeplakt word met stickers. Nog erger... je moet er ook mee gaan slapen.
Nou ben ik door mijn handicap al flink van mijn vrijheid kwijt en nu snachts ook nog eens. Oke, het is maar een nachtje in het belang van de wetenschap en misschien voor mij, want zelf heb zo langzamerhand genoeg van al die onderzoekjes en testjes.

Een week later mocht ik in het ziekenhuis komen voor de uitslag. Ik kreeg te horen dat ik leed aan slaapapneu... Eh... Watte?! Slaapapneu had ik nog nooit van gehoord laat staan dat ik weet wat het is.
Het blijkt dus dat je dan soms even stopt met adamhalen en dat kan kwalijke gevolgen hebben. Een gemiddelde iemand met Slaapapneu heeft het ongeveer 20 keer, soms 50 keer per uur. Maar de arts was geschrok, want ik had het maar liefst 84 keer per uur!
De arts vond het dan ook niet gek dat ik doodop was en nogal prikkelbaar. Want ik had het zelfs soms meerdere keren per minuut!
Op internet vond ik dit:
Als u langer dan 10 seconden niet ademt terwijl u slaapt, is dat officieel een apneu. Als dit meer dan 5 keer per uur voorkomt, wordt het opletten. Bij meer dan 15 keer per uur heeft u een serieuze aandoening.

Dus diep in mij zat ik weer te schelden en vloeken... Weer pilletjes!
Schijnbaar voelde hij me aan, want hij zei dat er geen medicijnen voor waren (ik blj). Maar ik moest wel aan de beademingsapparatuur (shit!). Je krijgt dan een apparaat mee naar huis die je bij je bed zet. Daar zit een slang aan met een masker die je dan snachts op doet. Dit moet je altijd blijven doen, want het gaat niet meer over.

Daar lig je dan met je goeie gedrag... Slapen met een slurfie...

 

end
home
home