columns Columns     . Een gevoelig typje

.

onweerIk weet dat ik wel een gevoelig typje ben, maar zo gevoelig...

Ik was eigenlijk altijd al bang voor onweer en dat komt mede door mijn moeder die me bang maakte met dit natuurgeweld en ik heb twee keer een bliksem-inslag mee gemaakt. En dat gebeurde nog wel in één maand tijd!
Maar daar heb ik me nu een beetje overheen gezet en heb dit wonder der natuur gewaardeerd... ook al blijf ik het natuurlijk wel gevaarlijk vinden.
Ik neem geen speciale maatregelen in huis als het gaat onweren, dat doe ik niet meer, maar blijf zeker wel waakzaam, want ik weet hoe snel het gaat als je een bliksem-inslag krijgt. En ik kan je garanderen dat dat wel heel erg snel gaat! Even met je ogen knipperen en alles staat in brand!
En die gek die zit, staat, ligt, of hangt te vertellen dat de bliksem altijd de hoogste top inslaat, moeten ze gelijk de stembanden weg knippen! Dit is absoluut niet waar!

Maar gisteravond (28 augustus 2019) ging ik naar bed en zoals ik al eerder hier vertelde bij columns heb ik een zeer ernstige vorm van apneu, dus even het ritueel van maskertje op, apparaat aan en slapen maar, ging even niet helemaal op, want het was gruwelijk benauwd. In de slaapkamer was het 27 graden, tja dan komt er meer vocht uit je lichaam dan eigenlijk de bedoeling is en het bed veranderd al snel in een 3e rangs zwembad! Niet bepaald echt lekker om te slapen. Maar uiteindelijk viel ik dan toch in slaap.
Tenminste... Ik werd wakker geknald door de onweer en het ging nogal aardig te keer.
Door mijn vermoeidheid viel ik toch weer in slaap toen de onweer bijna weg was.

Scheldend en vloekend werd ik ruim een uur later weer wakker, want het was weer gaan onweren!
Kortom; ik heb een kut nacht gehad en had maar vijf uurtjes geslapen!
Toen ik het kapje van mijn snufferd haalde en het resultaat bekeek, schrok ik wel even, want de apneu-aanvallen was twaalf keer hoger dan normaal!
Al mopperend liep ik naar de keuken om een bakkie koffie te zetten, want slapen kan ik toch niet meer. Straks maar eens de longarts bellen.

 

end
home
home