columns Columns     . E-reader

.

e-readerVandaag heeft mijn Sony E-reader heeft het na acht jaar begeven. Na zoveel jaren plezier te hebben gehad, want ik lees graag en veel en nam hem bijna overal mee.
Als ik naar het ziekenhuis moet, dan moet je altijd lang wachten en als je dan een paar honderd (!?) boeken bij je hebt... Dan hoef je je niet te vervelen.
Het grote voordeel van een E-reader vind ik dat je veel rustiger leest, want het lijkt gewoon papier en je kan er gewoon in de zon mee lezen.
Ik had er ook een hoesje bij met een lampje, zodat ik ook 's avonds kon lezen in bed, want er zit geen verlichting in.

Afscheid
Nou ben ik iemand die niet zomaar afscheid kan nemen van iets, want ik hecht me er vaak aan en zo'n E-reader dus ook en zeker na zovele jaren. Maar als ik hem aanzet duurt het vaak 15 รก 20 minuten en dat is niet echt fijn. Poging om hem te reanimeren (naar de winkel gaan en laten upgraden) was niet meer mogelijk, want Sony maakt al jaren geen E-readers meer. Op zich heel jammer, want ze maakte best goede.
Toch... Toch kan ik hem niet weg doen en ligt hij netjes bij de computer... arme stakker.

e-readerBoos en onhandig
Dus ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe e-reader, want ik wil geen boeken lezen op mijn telefoon of tablet. Dat gaat op een gegeven moment pijn aan je ogen doen en lekker rustig lezen is het al helemaal al niet.
Al snel kwam ik uit bij de Kobo Clara hd, door mij al gebommendeerd als Claartje!
Hij zag er mooi uit en ik ging over tot koop.
Trots ging ik meteen naar huis en daar begon eigenlijk de ellende.
Dat ding heeft geen knopjes meer, behalve dan de aan/uit knop en toen ik hem aanzette, werd ik verplicht mij te registreren. Daar heb ik dus een bloedhekel aan, maar alles ingevuld te hebben zat ik dan te zoeken hoe ik mijn boeken er in kon zetten en niet gedwongen kon worden door Meneer Bol.com (onderdeel van Albert Heijn) om daar de boeken te gaan kopen. Die ik ook veel te duur vind.

Wat ook zo lekker handig is (sarcastisch bedoelt) dat er een beschrijving bij zit met allerlei onzin, maar wat je zoekt, staat er niet bij! Ze zitten alleen te lullen over hoe je moet registreren bij Bol om een boek te kopen. .
Pas na 2 dagen kwam ik er een beetje achter hoe dat ding werkte, het had niet veel gescheeld of ik had hem terug gebracht!

Heel fijn
Dus na veel zoeken en alles proberen kon ik dan eindelijk mijn boeken gaan lezen. Bij de Sony moest ik mijn boeken in een apart mapje zetten, maar bij deze zet je het gewoon op de hd die hij heeft (8 gig, goed voor 5000 boeken!).
Deze heeft wel verlichting, maar hele speciale, iets wat niet stoort zoals een telefoon of een tablet.

 

 

end
home
home