logo

bijgerecht Bij en voorgerecht     . Hongaarse gulyas

500 gr niet te magere runderlappen of hacheevlees

50 gr rund- of kalfsvet

4 uien

zout

4 grote aardappelen

1 a 2 tn knoflook

1 tl kummelzaadjes

1 el paprikapoeder

1 groene paprika

2 tomaten

 

Dit originele Hongaarse recept kreeg ik van een hongaarse kok die nu in Nederland woont. Dit is wel heel anders dan wat wij in Nederland 'goulash' noemen.

Snij het vlees in grote dobbelstenen van ongeveer 2 cm. Verhit het vet en fruit daarin de klein gesneden uien goudgeel.
Leg de stukjes vlees, gezouten, op de uien, sluit de pan af en laat uien en vlees op een zeer zacht vuurtje ongeveer een half uur smoren, eventueel onder toevoeging halverwege van een klein scheutje water.

Voeg nu bij het vlees de in stukken gesneden aardappelen, de gesnipperde knoflook, iets geplette kummelzaadjes en de paprika. Schud dit even goed door elkaar en voeg zoveel water toe, dat alles onder staat. Voeg de in reepjes gesneden paprika en de in partjes gesneden tomaat toe. Leg een deksel op de pan en laat alles met elkaar zachtjes gaar-sudderen.

end
 
terug
home