logo

bijgerecht Bij en voorgerecht     . Geitenkaas in druivenbladeren

4 el olijfolie

1 kleine fijngesneden rode peper

2 el fijngesneden basilicum

1 tl fijngesneden tijm

1 tn knoflook geperst

pezo

4 grote of 8 kleine druivenbladeren (vers of uit blik)

4 ronde plakken geitenkaas

 

Als je van lekker smikkelen houdt, dan is dit een echte toppertje. Je kan ze ook in bepaalde restaurants kopen en dan kan ik het nooit laten om nog een portie er bij te nemen.

Vermeng 3 el olie, de rode peper, de basilicum, de tijm, de knoflook, zout en peper.

Kook de verse druivenbladeren ongeveer 4 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze direct met koud water af. Druivenbladeren uit blik hoeft u alleen met koud water af te spoelen.
Leg elke plak kaas op 1 groot blad of op 2 kleinere bladeren die elkaar iets overlappen. Verdeel het kruidenmengsel over de plakken kaas, vouw de druivenbladeren om de kaas en zet ze met houten cocktailprikkers vast.

Bestrijk de pakketjes aan de buitenkant met 1 el olie en rooster ze aan beide kanten 3-4 minuten.
Serveer er dikke plakken geroosterd boerenbrood bij die met een teentje knoflook zijn ingewreven.

end
 
terug
home