logo

bijgerecht Bij en voorgerecht - wok     . Fu Yong Hai met ei

50 gr gekookt kipvlees, heel fijn gesneden

1 stengel bleekselderij, fijngesneden

4 gedroogde Chinese paddenstoelen, 5 minuten in heet water geweekt

50 gr taugé

1 kleine ui, gesnipperd

1 el droge sherry

pezo

Voor de saus:
1 el maïzena, opgelost in 3 el koud water

2 dl kippenbouillon

1 dl tomatenpuree

1 el sojasaus (dun)

pezo

 

We gaan weer eens lekker wokken. Een echt Chinees gerecht super lekker is

Klop de eieren licht en voeg het gare fijngesneden vlees toe. De vliesdun gesneden bleekselderij kan erbij.
Knijp het vocht uit de paddenstoelen, haal de stelen er af, hak ze en voeg ze ook toe. Dan de taugé en de uiringen er in. Sherry, pezo geven de smaak.

In een wok, bak je dan in hete olie 2 tot 3 omeletten. Dus houd het vuur hoog. In één keer, schep het net zoals bij de Franse omelet. Leg het op een schaal met keukenpapier.

Maak het sausje in een pannetje, door alle ingrediënten toe te voegen en even flink door te koken. Giet het over de omeletten. Rijst erbij en geroerbakte groenten.

end
 
terug
home