logo

bijgerecht Bij en voorgerecht     . Eierpaddestoel

2 eieren

mais (uit potje)

kipfilet (gebakken en fijngesneden)

yoghurtdressing

thee

 

paddestoel

Niet alleen je mond wil iets lekkers, maar je ogen ook. En als je dan zoiets ziet... dan wil je wel er zo in bijten!

Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn (circa 8 minuten) en laat ze afkoelen.
snij de eieren doormidden en haal het eigeel er uit die je in een kommetje doet met de met de joghurtdressing (recept hiervan kan je vinden bij 'keuken - sauzen & dressing'), kipfilet en mais. Dit roer je goed door elkaar en zet het in de koelkast.

paddestoelZet nu water op en gooi daar de thee in. neem 2 halve eieren en kook die eventjes mee in de thee zodat ze een bruine kleur krijgen zoals op de foto en laat ze afkoelen.

vul de andere eieren met de salade die je net gemaakt hebt en zet hem met de vulkant op een schoteltje. Doe hier de bruine andere halve ei op en je hebt gevulde eierpaddestoelen.

versieren met fijn gesneden bieslook.

Foto 2 laat er een zien die ik met rode kool sap. De rest laat ik aan jou fantasie over, maar gebruik wel natuurlijke kleurstoffen.

tip

Zoals je ziet heb ik de hoedjes van de paddestoelen een beetje scheef gezet, dit maakt de paddestoel wat 'levendiger'.

end
 
terug
home