logo

bijgerecht Bij en voorgerecht     . Aardappelrozetten

6 aardappelen

125 gr gesmolten boter

pezo

kloddertje yoghurt

peterselie

  rozet

Niet alleen de maag, maar het oog wil ook wat. Je kan het eten wel zo op bord kwakken, maar een beetje versieren doet ook heel erg goed.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en spoel ze af. Snij ze in heel dunne plakjes met een mandoline. Spoel de plakjes nu niet af, want het zetmeel wat er nu op zit gaan we gebruiken als lijm.

Vet een bakplaat royaal in met boter. Leg een aantal schijfjes aardappel in een rozet op de bakplaat (zie voorbeeld). Bestrijk elk plakje met gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Als je het gaat serveren, doe er dan een kloddertje yoghurt op (gezonder dan mayo) en een toefje peterselie.

end
 
home
home