logo
Whatsapp

appWe schreeuwen steeds meer en steeds harder voor onze privacy op internet, maar is dat wel zo? Willen we nou echt wel heel veel privé houden of worden we toch stiekem gemanupuleert door gehaaide bedrijven.

Massaal zijn we gaan whatsappen want we vinden het oh zo handig en het is gratis. We kunnen eindelijk snel en makkelijk berichtjes sturen naar degene die we willen lastig vallen. Lekker geheimpjes doorroddelen en even snel privé dingen van elkaar vertellen.

Maar als je denkt dat niemand het kan meelezen, dan heb je dat goed mis! Heel veel websites (ook profesionele websites) staan bol over whatsapp die het niet zo nauw neemt met jou privacy. Als je denkt even die stiekeme foto te versturen naar je vriendje of vriendinnetje, dan kan het gebeuren dat meerdere mensen die foto zien.

Is er dan niets meer privé op internet? Daar kan ik heel kort over zijn en dat is nee! Bedrijven weten meer over jou dan jij zelf. En als je denkt van wat kan mij dat nou schelen... het kan ook tegen je gebruikt worden. Jou foto bijvoorbeeld in een reclamespot zonder dat je het weet (dit is wel eens gebeurd).

Ik moet eerlijk toe geven dat ik ook een van diegene ben die vele dingen met Google doet, ook al probeer ik mijn privé toch wel binnen de perken te houden.
Een berichtje sturen? Doe ik liever gewoon met sms of ik bel gewoon met die gene.

end