logo
  Vlees
  Stoofvlees Zwitsers
  500 gr riblappen
pezo
half tl gedroogde majoraan of een klein plukje verse
majoraanblaadjes
bloem
60 gr boter
2 uien
1 dl bouillon
1 dl zure room
1 flinke el geraspte Parmezaanse kaas

Maak een mengsel van wat bloem met peper, zout en majoraan en haal het in dobbelstenen gesneden vlees hierdoor.
Verhit de boter en fruit daarin de in plakken gesneden uien tot ze goudgeel zijn. Neem de uien uit de pan en bak in de achtergebleven boter de stukjes vlees aan alle kanten bruin. Draai het vuur wat lager en voeg de uien weer toe. Roer zure room, bouillon en kaas door elkaar en voeg dit toe aan het vlees.

Leg een deksel op de pan en laat dit met elkaar zeer zachtjes ongeveer anderhalf uur sudderen. Voeg van tijd tot tijd een klein scheutje bouillon of water toe. Eventueel kan men ook van tijd tot tijd een klein scheutje witte wijn toevoegen.
Serveer dit gerecht met macaroni.

  eind