logo
  Vlees
  Beierse stoofpot
  500 gr doorregen runderlappen
60 gr boter of rundvet
pezo
2 uien
laurierblad
tl kummelzaadjes
1/2 dl azijn
1 el suiker
1 rood kooltje
1 dikke plak ontbijtkoek

Toen ik dit maakte had ik het gevoel dat ik dit al eerder had gemaakt... En ja hoor... Dit lijkt heel veel op onze hachee.

Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bak deze in de hete boter of het hete vet aan alle kanten bruin. Draai het vuur wat lager, strooi zout en peper op het vlees en voeg er de gesnipperde uien, laurier en kummel bij. Laat even verder fruiten, giet er een klein scheutje water op, leg een deksel op de pan en laat dit een uurtje zachtjes smoren.

Voeg de azijn en suiker toe, eventueel nog een scheutje water en leg de gesnipperde rode kool op het vlees. Laat dit, met een deksel stevig op de pan nog ongeveer 3 kwartier verder stoven of iets langer, tot kool en vlees gaar zijn.
Neem kool en vlees uit de pan en leg dit in een schaal. Voeg aan het achtergebleven vocht de verkruimelde ontbijtkoek toe, roer enkele malen goed door en giet deze saus over vlees en kool.
Hierbij worden gekookte aardappelen gegeten.

  eind