logo
  Vlees
  Sat√© varkenshaas
  sap van 4 limoenen
geraspte schil van 2 limoenen
5 el ketjap manis
2-3 tl bruine suiker
1 tl gemberpoeder
1 tn knoflook geperst
3 el olie
500 gr varkenshaas in kleine blokjes
Voor de pindasaus:
1 fijngesneden ui
2 tn knoflook geperst
2 el olie
2-3 el ketjap manis
1-2 tl sambal oelek
1-2 el limoensap
150 gr pindakaas
1-2 el donkerbruine basterdsuiker
ongeveer 20 houten satéstokjes

Vermeng voor de marinade het limoensap, de limoenrasp, de ketjap manis, de basterdsuiker, het gemberpoeder, de knoflook en de olie en marineer de blokjes vlees daarin minstens 2 uur.
Zet de stokjes 2 uur van tevoren in koud water, rijg het vlees aan de stokjes en rooster het in 7-10 min bruin en gaar.

Pindasaus:
Bak de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten in de olie. Roer de ketjap, de sambal, het limoensap, de pindakaas en de basterdsuiker erdoor, verdun de saus met water tot de gewenste dikte en laat nog 1-2 minuten doorkoken.

  eind