logo
  Vlees
  Saté pentoel (Saté van gehakt)
  500 gr rundergehakt
4 tn knoflook, gepeld
1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
1 tl sambal oelek
2 tl ketoembar
1 tl djahé
1 tl suiker
2 el gemalen kokos
1 el ketjap manis
30 gr santen (van een blok),
opgelost in 1 dl water
1 tl zout
1 el citroensap

Doe het gehakt in een kom en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Kneed het mengsel goed door en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot; laat de smaken afgedekt in de koelkast minstens 8 uur intrekken.

Rijg de gehaktballetjes aan satéstokjes. Rooster de saté boven een houtskoolvuur (of onder een hete grill, in een contactgrill of in een grillpan) in ca. 10 minuten goudbruin en gaar; keer de stokjes regelmatig.
Lekker met gadogado

  eind