logo
  Vlees
  Saté kambing (Saté van geit of lamsvlees)
  500 gr geiten- of lamsvlees of
lamsbout
voor de marinade:
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 tn knoflook, uitgeperst
1 tl gember
1 tl ketoembar
3 el ketjap manis
6 djeroek-poeroetblaadjes,
gekneusd
1/2 tl zout
djeroek- of limoensap

Snijd het vlees in blokjes. Roer alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Schep het vlees door de marinade en laat het afgedekt 8 uur in de koelkast marineren.Neem het vlees uit de marinade en rijg het aan satéstokjes (3 of 4 stukjes voor boven houtskool; voor de grill of grillpan kunnen het er meer zijn).

Rooster de saté boven een houtskoolvuur (of onder een hete grill, in een contactgrill of in een grillpan) in ca. 10 minuten goudbruin en gaar; keer de stokjes regelmatig. Sprenkel wat djeroek- of limoensap over de saté.

  eind