logo
  Vlees
  Saté
  400 gr varkenshaas
3 tn knoflook
3 el ketjap manis
Voor de saus:
1 ui
2 tn knoflook
2 rode lomboks (kleine pepertjes)
250 gr pindakaas met stukjes noot
2 el ketjap manis
citroensap
zout

Heerlijk zo’n echte saté, die fijne stukjes vlees, licht geroosterd en dan zo’n extra smakelijk sausje.
Eerst snij je het vlees in blokjes van 11/2 cm. Snij dan de knoflook ragfijn, roer het door de ketjap en voeg peper naar smaak toe.
Schep dit door het vlees en zet het een uurtje weg. Dan de satépennen weken en de stukjes vlees eraan rijgen. In 6 minuten rustig aan bruin roosteren. En dan de ui, lomboks en knoflook fijnsnijden, en in een vijzel fijn wrijven.

Roer er pindakaas, ketjap, citroensap en zout naar smaak door. Eventueel verdunnen met een scheutje water en al roerend verwarmen. Bij het zelf maken, komen al die heerlijke geuren vrij.

  eind