logo
  Vlees
  Zwitserse runderrolletjes
  4 sukadelapjes van elk 100 gr goed plat geslagen
25 gr boter
25 gr bloem
2 1/2 dl volle melk
1 eidooier
150 gr kaas
2 hardgekookte eieren
geraspte ui
pezo
80 gr boter
1/8 ltr room
maizena

Smelt 25 gr boter, roer er de bloem door, laat die lichtgeel fruiten, voeg zeer geleidelijk en goed roerend de melk toe en laat dit tot een gladde saus binden.

Roer er de losgeklopte eidooier door. Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes en hak de gekookte eieren fijn. Roer eieren en kaas door de dikke saus, evenals een theelepeltje geraspte ui.
Bestrooi de lapjes met zout en peper en verdeel de saus met de kaas hierover. Rol de lapjes op en bind ze stevig vast, vooral de uiteinden. Verhit de boter en bak daarin de rolletjes aan alle kanten bruin.

Draai het vuur wat lager voeg zoveel water toe, dat de rolletjes bijna onder staan en laat ze zo, met deksel op de pan op een zeer zacht vuurtje gaar smoren in ca. 2 uur. Giet er van tijd tot tijd een klein scheutje water bij. Neem de rolletjes uit de pan, roer de room door de achtergebleven braadboter en bind dit zo nodig nog wat bij met aangemaakte maizena.

Geef bij dit heerlijke vlees aardappelpuree en doperwten.

  eind