logo
  Vlees
  Kipfilet Grieks
  750 gr kipfilets
2 uien
1 tn knoflook
1 grote aubergine
2 aardappelen
1/2 blik gehakte tomaten
6 el olijfolie
1 kl oregano
4 kruidnagels
4 gedroogde chilipepers
1 stukje steranijs
1/2 kl tijm
zwarte gemalen peper
een snufje kaneel
1 stuk feta (ca 200 gr)
eventueel zout

Op deze manier smaakt de kipfilet heerlijk en je krijgt het idee dat je even in Griekenland zit

Snijd de aubergine en de aardappelen in fijne schijfjes en bak elk apart in de olijfolie aan.
Druk de aubergines regelmatig aan, zodat de olie goed wordt opgenomen.

Snijd daarna de kipfilet in reepjes en braad die eveneens aan, terwijl u de oregano en zwarte peper toevoegt. Schik alles in schuine lagen in een aarden schotel en meng er verkruimelde feta door.
Bestrooi de schotel met tijm, dek af met aluminiumfolie en zet hem ongeveer 30 minuten in een hete oven. Hak intussen de uien fijn en laat ze in de olijfolie kleuren.
Voeg de knoflook, de tomaten en de andere kruiden toe en laat alles 10 minuten doorstoven.

Haal de schotel uit de oven, verwijder de kruiden, verdeel de saus erover en zet de schotel nog 5 minuten terug in de oven alvorens op te dienen.

  eind